Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Yeşiline Beyazına Ölürüm

17 Kasım 2021 - 19:14

Başka ülkede yaşayamam... Ülkede yaşanan trajikomik yer yer komik olaylar sonunda birçoğumuz bu cümleyi kullanırız, kullanmasak da bu tuhaflığı hissederiz. Gerek özel hayatlarımızda gerek sosyal hayatımızda karşılaştığımız bu tuhaflık korkutucu olsa da çok orijinal işlerin, çok başarılı kimselerin çıkabileceği bir havzaya da işaret ediyor.

Binlerce yıldır Anadolu'da yaşayan, göç eden, etkilerini bırakan kavimler genetik miraslarını bıraktılar. Tarihi eserler, müzik, kaynağı bilinmeyen gelenek-görenekler aslında çok renkli bir ülkede yaşadığımızı bunun büyük hayırlar da getirebileceğini gösteriyor.

Kendi küçük aileme bakıyorum, uzaktan hepsi birbirine benzeyen insanlarken bir akrabamda farklı, bir akrabamda farklı yetenek ortaya çıkıyor. Farklılıkların değer gördüğü bir organizasyon bunu değerlendirebilirse ülkede olmaması gereken işlerin azaldığını, olması gereken işlerin arttığını görebileceğiz. Bu noktada aynı farklılıklar bizi organize olmada geri plana düşürüyorsa burada muhakkak şeytanın bir oyunu vardır.

Şeytanın bu memlekete apayrı bir kurgu yaptığı, bunun özel yöntemlerle kırılabileceğinin farkında olmak bizi güçlü yapacaktır.

Ahmet A. KEFENOĞLU 26.01.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum