Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Yine Bir Fıkra

18 Kasım 2021 - 01:13

Kekemenin biri bakkala gider. Ne hikmet ki bakkal da kekemedir. Kekeme ne istedi, nasıl konuştu ise bakkal da aynı şekilde kekeme halde cevaplar verir. Ta ki bir adam bakkala girip sigara isteyinceye kadar. Sigara alışverişini normal bir şekilde konuşarak yapınca bizim kekeme şaşırır ve sinirlenir.
-Se se se sen be be be benimle da da da da dal dalga mı geçi geçiyorsun? der.
Bakkal da: "Se se se seninle de de değil ge ge gelen ada ada adamla da da dal dalga geçi geç geçiyorum." der.

Bu aldatma tarzı bana çok zekice ve trajikomik gelir. Çünkü insanlar aleminde bu tarzda çok aldatmacaya rastlarız buna rastlamasak da. Aklıma Doğu bölgelerimizde yaşayan çoğu insanımızın Türkçe konuşma ağzını çoğumuzun hafife alması geliyor. Ne biliyoruz? Belki onlar da bizim genel Türkçe konuşma ağzımızla dalga geçiyorlar?

Size sizin gibi olduğunu sizin gibi olarak gösteren bir kimse, başka birinin yanında da aynı yöntemi uyguluyor. Sonuç olarak herkesi aldatabiliyor. Siz bunun farkına varıp ifade ettiğinizde ise tekrar bir aldatmaca ile karşılaşıyorsunuz. Şeytanın kurguları gibi... Siz kendinizle konuştuğunuzu, kendi kendinize konuştuğunuzu zannediyorsunuz halbuki sizi kendine o kadar çok benzeten bir varlıkla konuşuyorsunuz ki bunu fark etmiyorsunuz bile. Fark ettiğinizde bile bir sonraki sefere yine kandırmayı başarabiliyor.

Şeytandan ancak Allah'a sığınabiliriz. Ancak Allah'a kaçabiliriz.

Ahmet A. KEFENOĞLU 20.09.2018 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum