Ahmet A. Kefenoğlu

Ahmet A. Kefenoğlu


Yorulmak Yoktur Az Motivasyon Vardır

17 Kasım 2021 - 17:41

"Vakit geçirmek" dilimizin yani zihin dünyamızın getirdiği afetlerden biri. Bir daha kullanmayayım diye düşünmeme rağmen bir sülük gibi zihnime yapışıp kalan oradan sökmekte bugün zorlandığım bir ifade kalıbı.

Dikkat yook, rikkat yook. Yine de zamanla bazı kelimelerimi değiştirebildiğimi görüyorum. İnşallah bu "vakit geçirme" tabirini de "beraber bir iş yapma" anlamına gelecek söz öbekleriyle değiştirebilirim.

Dervişin en büyük imtihanı kalbine düşen havatırın hayır mı şer mi olduğunu bilmek noktasında olurmuş. İyi dervişlik de iyi insanlık da düşüncelerin ve duyguların farkında olmakla mümkün oluyor benim anladığım. İyi bir öğretmen, iyi bir bilim adamı, iyi bir baba-anne olmak da aynı şekilde farkındalıkla mümkün o zaman.

Şöyle bir bakınca acayip zor geliyor. Bir günde bilinçli olarak geçirdiğimizi düşündüğümüz 16-17 saat içinde kafamızdan bir kamyon dolusu düşünce, havatır geçiyor; bedenimizde onlarca farklı duygu değişimi gerçekleşiyor. Bunların her birinin farkında olmak çok zor. Allah yardımcımız olsun.

Ahmet A. KEFENOĞLU 03.12.2017 (Proje 99)

YORUMLAR

  • 0 Yorum