Efruğ Kimki Yanardağ

Efruğ Kimki Yanardağ

Kimse var mı?

Arlı Bir Gece Vakti Hazırlık Takip İçin Kuru Kalabalığa Bakmak

08 Eylül 2023 - 16:35

Şimdi şu kuru kalabalığa dikkatlice bakacağız.
Nasıl hazırlık-takip yapılır? İlk evvela kuru kalabalığa bakacağız. Evet baktık. Ne görüyoruz? Kuru bir kalabalık. Başka? Aynı kalabalığın devamı. Hayır, gördüğümüz şeyin kuru kalabalık olmak özelliği dışında neyle tanımlanabileceğini tespit etmemiz lazım ki yüzde bir operasyonumuz kalplere şifa, gönüllere cila olsun. Evet, bu kuru kalabalık dünya tarihinin kayda geçmiş son bin yılındaki en ümitsiz, en kötü altkültürün içine bir pisliğe batar gibi batmış ve mütemadiyen boğulup boğulup, nasıl bir günahı varsa cezası da bir türlü bitmediğinden tekrar dirilip tekrar boğulan, tekrar diriltilip tekrar boğulan bir ahali.

Tekrarlıyorum: tartışmasız olarak son bin yılın en kötü kültürü bu. Bunu Türk kültüründen ayırmak için ve bir de kendini Türk görmeyen gizli Türkler, yani diğerleri yani Kürtler, Çerkezler, Araplar, zenciler, Çinliler, aramızdaki İrlandalılar da bunun istemeseler de parçası olduklarını bilsinler diye altkültür diyeceğiz. Evet, bu altkültür son bin yılın en alçak kültürüdür. Bu zinhar kendisinden kurtulunması gereken bir şeydir.

Evet baktık ve altkültürü gördük. İşler kötü. Hayatta kalan, bütün hırsızlığa, ahlaksızlığa, derinliksizliğe, gerçeklik kaybına rağmen hayatta kalan son birkaç kişiyi arıyoruz her zaman. Bulduk.

Bulduk diyelim. Ne yapıyoruz? Altkültürün salgın virüsünün etkisiyle örselenmiş bu “insan olmaya geldim” adaylarını yerin yedi kat dibinde örsümüzün üzerinde çekiçle döverek tamir ediyoruz. Vallahi zor değil. Siz anlıyorsunuz benim ne dediğimi.
Efruğ Kimki YANARDAĞ
      

YORUMLAR

  • 0 Yorum