Efruğ Kimki Yanardağ

Efruğ Kimki Yanardağ

Kimse var mı?

Elbette Tembihliler Kazanacak

14 Eylül 2023 - 06:09

Küçükken dedelerimden biri beni şehirden uzak bir tepeye ziyarete giderken yanında götürürdü. Şimdi fark ediyorum ki bana herhangi bir sırrın, gizliliğin varlığından bahsedilmemişken, yani tembihli değilken hiç kimseye, ama hiç kimseye dedemle o tepeye gittiğimizi söylememişim. Hiç kimse bilmiyor bunu. Bir ölü ve bir diriden başka. Tepenin zirvesinde bir yapayalnız kabir vardı. Birkaç öylesine savrulmuş büyük taş ve mezarın başını işaretleyen büyükçe bir kaya. Kimdi, kimin kabriydi elbette o kadar susmuş biri olarak şimdi söyleyecek değilim. Şimdi, yaşım her geçen gün kemale erdikçe anlıyorum ki bu ahalinin iyisi ve kötüsü bir de doğuştan tembihliler ve kendisine hiçbir tembih işlemeyenler diye ikiye ayrılıyor. Son bin yılın en düşük, en kötü altkültürünün elinde oyuncak olmuş, hastalıktan ölmekten beter bir hayata mahkum ve devamlı bir son nefesini verme hali, “sekerat”ı yaşadığını bilmeyecek kadar gafil şu ahaliyi, aha şu ahaliyi parça parça ayıran ikiliklerden birisi de bu. Daha kolay anlaşılması için bir de basit liste olarak göstereyim:
Ahalinin ayrıldığı ikililerden bir başkası:
1. Doğuştan tembihliler
2. Kendisine hiçbir tembih işlemeyenler.

Hatları iyi tespit etmemiz, hareket planı yaparken tümsekleri, hendekleri, çukurları, yüksekleri iyi işaretlememiz lazım. İyi bir hareket planı operasyon esnasında evrimin en güzelini geçiren plandır. Her gün her minik yenilgimiz “asla yenilmez”liğimizi perçinliyor. Haklı olan asla yenilmez. Bütün oyun bir hileden de ibaret olsa, hakem de, seyirciler de, defans da satılmış olsa mesele doğruyu yapıyor olmak. Bu memleketin güzel çocukları asla yenilmeyecek. Garanti veriyorum.

Ne sanıyordunuz. Ben sadece çıplak değil çırılçıplak bir uyarıcıyım. Lafa, söze vardırmaya da lafı, sözü eğip bükmeye de gerek yok. Çok pis yeneceğiz. Ey embesil, hödük aynı zamanda güdümsüz korkaklar sürüsü. Elbette tembihliler, disiplinliler, delikanlılar, çalışkanlar kazanacak. Evet, aşk kazanacak. “Deve”yi emanet ettiğinde değil hamuduyla, her şeyiyle götüren emniyetsiz hırsızlar ve devşirme sözde-milliyetçiler değil. Etnik eşkıya değil. Homoteokratik “cer” hocaları soyundan gelen hünsamüşkil takımı hiç değil. Biz kazanacağız. Akalar kazanacak!
Efruğ Kimki YANARDAĞ

YORUMLAR

  • 0 Yorum