Efruğ Kimki Yanardağ

Efruğ Kimki Yanardağ

Kimse var mı?

Orrak'tan Ciddiyet Bekleyen Gafil

11 Ekim 2023 - 23:16

“Ne garip, sen bize güneş olursun düşmana gece! Kuşluk güneşiyle alem aydınlanmışken ya niçin bu kötü kavim onu görmüyor?”
MCR


Ciddiyet yetmezliğinden ötürü ölünseydi, ülkenin trafiği muhakkak başsız kalırdı. Gerçi onun da kolayı var, Suriye’den, Afganistan’dan baş ithal eder, her hususu şıppadanak çözdükleri gibi onu da çözerlerdi. Malum berbat bir devr-i Hebennekâ’dır bu. Bunlar pek zavallı günler! 
Muhakkak olan şu ki son bin yılın en akılsızlık dolu, en anormal, en ruh hastalığından muzdarip eyyamını idrak ediyoruz. Bütün olumlu sanılan grafikler, aslında baş aşağı gidiyor. Her zaman derim: şu noktadan sonra isteyen aleni sövebilir, yarın “siz bunları yalarken, biz sövebiliyorduk” diye hava atarsınız.

Şaka bir tarafa, Ortadoğu ve Afganistan ve Pakistan’dan düşük genetikli ork ithal edilmesinin arkasında Genişletilmiş Büyük Orta Dünya Planı’ndan çok daha fazlası olduğuna emin olabilirsiniz. Mesele, “kara Anadolu”yu tekrar kırk sene önceki akıl seviyesine geriletmek için takviye yapılmasından ibaret. “Mesele”deki diğer bütün unsurlar (tedarik zincirinden alınan rüşvetler, içerde mafyanın çeşitlendirilmesi, ABD emrettiği için kurulacak “yeni” devletin yapay halkının oluşturulması vs vs ) içerdeki yöneticilerin basit ve ailevi dünyalık biriktirmesinden ibaret. Lakin bu birikimlerinden hayırlı bir menzile ulaşabileceklerini düşünmeleri de pek doğru değil. Coğrafyamızda dönen oyunların kaybedeni bütün ahalidir. Ahalinin içinden hiçbir elit hal taşımadan onu yöneten baş olma imkanı bulabilenler, bu şanslılar, şanslarının da yarın kimsesiz kaldıklarında muazzam bir aldatmaca olduğunu tecrübe edecekler. Keşke son dört yüzyılı anlayacak zekada olsalardı.

Maalesef. Orklar cephesinde yeni bir şey yok! Asil sınıf zuhur edip kükreyesiye kadar da olmayacak. Her gün bir öncekinin daha kötü tekrarı, her aşama bir sonrakinin uğursuz habercisi.
Efruğ Kimki YANARDAĞ

YORUMLAR

  • 0 Yorum